dimecres, 23 de gener del 2019

La crida del bosc







Buck és un gos de companyia que ha de canviar de manera de ser per resistir les dures condicions de les regions del nord del Canadà i d'Alaska on hi fa molta fred. A poc a poc, sentirà néixer dins seu l'instint que el crida cap al bosc on hi ha els seus germans salvatges, els llops.



Què sabem de l’autor, un personatge interessant… JACK LONDON  (1876-1916)






Amb l'expressió swim or sink, neda o enfonsa't, els nord americans fan referència al caràcter de resistència, necessari per afrontar amb èxit les situacions adverses. 
Caminar o rebentar, Jack London i la seva vida aventurera representen a la perfecció aquest esperit de superació. Protagonista d'una infància difícil, amb uns pares que el rebutjaven, va patir explotació laboral, va ser delinqüent i també rodamón. Les seves narracions, majoritàriament biogràfiques, són plenes de somiatruites empedreïts, d'exploradors d'eldorados particulars que transgredeixen els límits que l'entorn els imposa. Els seus protagonistes, com ara el gos llop Buck, La crida del bosc, són aventurers increïbles en llocs irrepetibles com l'Alaska de la febre d'or, les illes verges dels mars del sud o els ravals obrers de les ciutats industrials.





Per pensar, per comentar...


- Què en penses de que el jardiner Manuel robi en Buck per venjar-se?
- Perquè s’ha d’adaptar a la nova vida en Buck?
- Amb quines altres paraules diries: “la crida del bosc” que sent  en Buck ?








7 comentaris:

  1. La crida del bosc és un llibre de misteri i també és molt cruel al final, però sobretot és de misteri. Però el que més destaca és que el llibre és molt antic i hi ha coses que avui en dia ja no es fan.

    ResponElimina
  2. ..i així aprenem coses que es feien o com es feien abans, oi AK? Quina has descobert tu?

    ResponElimina
  3. Ha mi la Crida del bosc em crida la atenció perquè és un llibre de misteri i els llibres de misteri m'agraden. Explica coses que ara mateix no passarien.

    ResponElimina
  4. Encara no he acabat de llegir la Crida del Bosc, però m'està agradant molt, tot i ser una mica trist i cruel. M'està agradant molt aquest llibre perquè el meu tipus preferit de llibres són els basats en fets reals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé IG que t'hagi agradat ! I que siguin realistes ens ajuden a aprendre coses. N'has coemnçat algun altre?

      Elimina
  5. A mi la Crida del Bosc m'agrada, però és una mica de misteri i això fa que no pari de llegir per saber que passa. És un llibre misteriós i una mica puja-baixa d'emocions. Ara és trist, ara alegre,ara cruel...
    Tot i les emocions que conté aquest llibre també té un toc d'aventures perquè tot el llibre en resum és una aventura.
    En conclusió, aquest llibre és "xulo" i interessant i recomano aquest llibre a la gent que els hi agradi aquest tipus de llibres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que t'hagi agradat AMG !! I també és intrigant que tingui un munt d'emocions ben diferents, oi? Gràcies per la recomanació!!

      Elimina